Urządzenia i Akcesoria
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 sztuk
Składniki
-
5 - 6 nóg z kaczki, ze skórą, z kością (ok. 200 g każda)
-
50 g miodu
-
45 g sosu sojowego
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i tortilli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
-
125 g białego wina, wytrawnego
-
130 g ogórka
-
50 - 60 g czerwonej cebuli
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do posmarowania tortilli
-
120 g śliwek suszonych, bez pestek
-
100 g wody
-
400 g pomidorów, z puszki (krojonych lub w całości)
-
10 g octu ryżowego
-
20 - 40 g sosu sriracha
-
8 tortilli pszennych (Ø ok. 25 cm)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
227 kcal /
951.2 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
15.4 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
441.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Karaibskie curry z kurczakiem i słodkim ryżem
2 godz. 20 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Meksykańska tostada z wołowiną
1 godz.
Sos teriyaki
15 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min