
Urządzenia i Akcesoria
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 sztuk
Składniki
-
nóg z kaczki, ze skórą, z kością (ok. 200 g każda)5 - 6
-
miodu50 g
-
sosu sojowego45 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i tortilli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa½ łyżeczki
-
białego wina, wytrawnego125 g
-
ogórka130 g
-
czerwonej cebuli50 - 60 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do posmarowania tortilli10 g
-
śliwek suszonych, bez pestek120 g
-
wody100 g
-
pomidorów, z puszki (krojonych lub w całości)400 g
-
octu ryżowego10 g
-
sosu sriracha20 - 40 g
-
tortilli pszennych (Ø ok. 25 cm)8
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
227 kcal /
951.2 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
15.4 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
441.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska