
Urządzenia i Akcesoria
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
Składniki
-
nóg z kaczki, ze skórą, z kością (ok. 200 g każda)5 - 6
-
miodu50 g
-
sosu sojowego45 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i tortilli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa½ łyżeczki
-
białego wina, wytrawnego125 g
-
ogórka130 g
-
czerwonej cebuli50 - 60 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do posmarowania tortilli10 g
-
śliwek suszonych, bez pestek120 g
-
wody100 g
-
pomidorów, z puszki (krojonych lub w całości)400 g
-
octu ryżowego10 g
-
sosu sriracha20 - 40 g
-
tortilli pszennych (Ø ok. 25 cm)8
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango
50 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Tacos z krewetkami
25 min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 20 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.