Tacos z szarpanym mięsem z kaczki

Tacos z szarpanym mięsem z kaczki

4.3 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 sztuk

Składniki

  • nóg z kaczki, ze skórą, z kością (ok. 200 g każda)
    5 - 6
  • miodu
    50 g
  • sosu sojowego
    45 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i tortilli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
    ½ łyżeczki
  • białego wina, wytrawnego
    125 g
  • ogórka
    130 g
  • czerwonej cebuli
    50 - 60 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    3
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do posmarowania tortilli
    10 g
  • śliwek suszonych, bez pestek
    120 g
  • wody
    100 g
  • pomidorów, z puszki (krojonych lub w całości)
    400 g
  • octu ryżowego
    10 g
  • sosu sriracha
    20 - 40 g
  • tortilli pszennych (Ø ok. 25 cm)
    8

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 227 kcal / 951.2 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 15.4 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 441.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...