Tacos z szarpanym mięsem z kaczki

Tacos z szarpanym mięsem z kaczki

4.3 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 sztuk

Składniki

  • 5 - 6 nóg z kaczki, ze skórą, z kością (ok. 200 g każda)
  • 50 g miodu
  • 45 g sosu sojowego
  • ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i tortilli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
  • 125 g białego wina, wytrawnego
  • 130 g ogórka
  • 50 - 60 g czerwonej cebuli
  • 80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 10 g oleju plus dodatkowa ilość do posmarowania tortilli
  • 120 g śliwek suszonych, bez pestek
  • 100 g wody
  • 400 g pomidorów, z puszki (krojonych lub w całości)
  • 10 g octu ryżowego
  • 20 - 40 g sosu sriracha
  • 8 tortilli pszennych (Ø ok. 25 cm)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 227 kcal / 951.2 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 15.4 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 441.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...