
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Parmezanowe miseczki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki250 g
Sałatka z preclami i dressing
-
orzeszków piniowych (ok. 20 g)2 łyżki
-
olej rzepakowy do podsmażenia precli
-
precle (ok. 200 g), pokrojone na 1 cm kawałki2
-
ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry1
-
rozmarynu, świeżego1 gałązka
-
pomidorków koktajlowych różnokolorowych, przekrojonych na pół250 g
-
mozzarelli mini odsączonej z zalewy, przekrojonej na pół125 g
-
rukoli60 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
skórki z cytryny (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek1 kawałek
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 - 4 gałązki
-
jogurtu naturalnego200 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cukru1 - 2 szczypty
-
musztardy1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
712.5 kcal /
2983 kJ
Białko
48.8 g
Tłuszcz
38.8 g
Węglowodany
45.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Sód
2107.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska