Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Parmezanowe miseczki
-
250 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Sałatka z preclami i dressing
-
2 łyżki orzeszków piniowych (ok. 20 g)
-
olej rzepakowy do podsmażenia precli
-
2 precle (ok. 200 g), pokrojone na 1 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
250 g pomidorka koktajlowego różnokolorowych, przekrojonych na pół
-
125 g mozzarelli mini odsączonej z zalewy, przekrojonej na pół
-
60 g rukoli
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 kawałek skórki z cytryny (ok. 4 x 1 cm), ekologicznej, bez białych błonek
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
200 g jogurtu naturalnego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty cukru
-
1 łyżeczka musztardy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2107.3 mg
Białko
48.8 g
Kalorie
2983 kJ /
712.5 kcal
Tłuszcz
38.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Węglowodany
45.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Czarne ravioli z rybnym farszem
1 godz. 45 min
Scones z camembertem
45 min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1 godz. 25 min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 min
Pastizzi z groszkiem
1 godz. 30 min
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
1 godz. 5 min
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 godz. 10 min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 godz.