Urządzenia i Akcesoria
Szaszłyki z łososia z sosem pomidorowo-ananasowym i kuskusem; Sałatka z kalafiorem curry; Drink Virgin Piña Colada
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Szaszłyki z łososia z sosem pomidorowo-ananasowym
-
600 - 700 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry grubości 2-3 cm, pokrojonego w 2-3 cm kostkę (patrz wariant)
-
240 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 3 cm kostkę
-
25 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g liści kolendry, świeżych
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 cebula przekrojona na pół (ok. 100 g)
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
150 g kawałków ananasa, z puszki odsączonych z zalewy (zalewę zachować)
-
480 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata (1 kartonik)
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
Sałatka z kalafiorem curry
-
50 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
60 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki curry, mielonego
-
400 g różyczek kalafiora pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 - 1 ¼ łyżeczki soli plus 2 szczypty
-
400 g wody
-
1 puszka białej ciecierzycy, z puszki (400 g)
-
120 - 150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
150 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
150 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
150 - 200 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g masła orzechowego30 g pasty tahini
-
20 g syropu klonowego, lub miodu20 g syropu z agawy
-
300 g kaszy kuskus
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Drink Virgin Piña Colada
-
400 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
400 g mleczka kokosowego
-
300 g soku ananasowego
-
45 g cukru pudru90 g syropu cukrowego
-
200 g kawałków ananasa, z puszki odsączonego z zalewy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1535.5 mg
Białko
46.5 g
Kalorie
4691.3 kJ /
1120.5 kcal
Tłuszcz
60.2 g
Błonnik
16.1 g
Tłuszcz nasycony
24.5 g
Węglowodany
101.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
6 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1 godz.
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 40 min
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Francuski brunch
1 godz. 30 min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 min
Gołąbki z ziemniakami i sosem pomidorowym
1 godz. 15 min
Dżem z owoców jagodowych
1 godz.
Filety z dorsza z masłem cytrusowym; Muffinki z czekoladą
1 godz.
Kurczak garam masala z ryżem
40 min
Fondue malinowe z biszkoptami
25 min
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5 godz. 40 min