Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g d'huile d'olive
- 100 - 150 g de mélange de légumes pour potage (p. ex. oignons, échalotes, poireaux, carottes, céleri) coupés en morceaux (2 cm)
- 350 - 400 g de légumes variés (p. ex courgettes, potiron, patates douces, pommes de terre, panais) coupés en morceaux (2 cm)
-
50
g de mélange de légumes congelés (opcjonalnie)
lub 50 g de petits pois surgelés (opcjonalnie) - 700 - 800 g d'eau
-
1
c. à café de bouillon de légumes en pâte
lub 1 de bouillon de légumes (pour 0,5l) -
½ - 1
c. à café de sel
lub ½ - 1 c. à soupe de sauce de soja - 60 - 80 g de pâtes vermicelles (voir conseil)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de potiron
35min
Soupe du chalet
40min
Soupe onctueuse au fenouil et à la carotte
40min
Soupe de légumes
25min
Potée de haricots blancs au fenouil et à la salsiccia
55min
Minestrone
45min
Sauce béchamel
15 min
Soupe de navets
30min
Salade de haricots verts aux pommes de terre et vinaigrette de légumes
50min
Ragoût aux lentilles
1h 30min
Soupe de lentilles orientale
30min
Soupe de carottes façon moro
1 godz. 45 min