Ghirlanda di pasta con verdure arrosto

Ghirlanda di pasta con verdure arrosto

4.8 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porzioni

Składniki

Verdure arrosto
  • 80 g di finocchio in spicchi da 1 cm
  • 70 g di cipolla rossa spicchi da 1 cm
  • 100 g di peperone rosso a cubetti di 2 cm
  • 2 cucchiaio olio extravergine di oliva + q.b.
  • 100 g di cavolfiore le cimette
  • 1 cucchiaino di timo secco
  • 1 cucchiaino di sale
Pesto
  • 20 g di Parmigiano Reggiano
  • 10 g di pinoli
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di foglie di basilico fresche lavate
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • ¼ di cucchiaino di sale
Pasta sfoglia
  • 200 g di burro a dadini (1-2 cm) congelato
  • 200 g di farina tipo 00
  • 90 g di acqua, fredda
  • ½ cucchiaino di sale
  • 150 g di formaggio di capra in 8 pezzi uguali
    150 g di Camembert, in 8 pezzi uguali
  • 1 tuorlo d'uovo sbattuto
  • 200 g di pomodorini
  • 10 foglie di basilico fresco (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 415.2 kcal / 1737.1 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 32.4 g
Węglowodany 23.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 17.2 g
Sód 645.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...