Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g di cipolle dorate in 8 spicchi
lub 200 g di cipolle rosse - 50 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di patate, pelate e a fette (7 mm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di acqua
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (3 cm)
- 2 cucchiai di pangrattato
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di passata di pomodoro
- 5 g di sale
- 50 g di olive denocciolate
- ½ cucchiaino di origano secco
- 80 g di olive taggiasche denocciolate
- 20 - 30 g di capperi
- 1 - 2 rametti di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1183.3 kJ / 282.8 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 505.8 mg
Alternatywne przepisy
Trippa alla romana
2 Std.
Baccalà con salsa samfaina
55 min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35min
Zuppa di cavoletti di Bruxelles, Frittata di carciofi e Mini castagnaccio con salsa al cioccolato (Bimby Friend)
1h 15min
Fagottini ripieni di frutta e timo
40 Min
Lasagnette al nero con ragù di polpo
1 Std. 20 Min
Insalata di baccalà sottovuoto
1h
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1h
Torta di pere e limoni canditi (TM6)
3 Std.
Tagliatelle di seppie sottovuoto con ragù di lenticchie
1j 10 menit
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 Std.
Buon compleanno Cookidoo®!
2 Std.