Baccalà alla mediterranea

Baccalà alla mediterranea

4.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 200 g di cipolle dorate in 8 spicchi
    200 g di cipolle rosse
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 350 g di patate pelate e a fette (7 mm)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 20 g di acqua
  • 600 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (3 cm)
  • 2 cucchiai di pangrattato
  • 1 spicchio di aglio
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 5 g di sale
  • 50 g di olive denocciolate
  • ½ cucchiaino di origano secco
  • 80 g di olive taggiasche denocciolate
  • 20 - 30 g di capperi
  • 1 - 2 rametti di origano secco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 282.8 kcal / 1183.3 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 505.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...