Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ lime, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 5 g di zucchero grezzo di canna
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di Rum bianco
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 2 filetti di salmone fresco (130 g circa cad.)
- 1450 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1288 kJ / 308 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petto di tacchino agli agrumi sottovuoto
3h 30min
Tonno sottovuoto in salsa teriyaki
55 min
Salmone sottovuoto aromatizzato al lime e zenzero
1 godz. 20 min
Branzino sottovuoto al pepe rosa
1 Std. 10 Min
Manzo Sottovuoto con salsa al cioccolato e melagrana
2 godz. 55 min
Gamberi freschi sottovuoto
1 godz.
Baccalà sottovuoto al profumi di agrumi
1 godz. 30 min
Filetto di manzo sottovuoto con salsa bernese
2 Std. 20 Min
Salmone sottovuoto in salsa teriyaky
1 godz. 20 min
Salmone con crema di avocado sottovuoto
1 godz.
Orata sottovuoto agli agrumi con gamberi in salsa
1 godz. 30 min
Salmone sottovuoto alle erbe (per 2 persone)
1 godz. 30 min