Caramelle ricotta e pere in salsa di speck

Caramelle ricotta e pere in salsa di speck

4.3 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 3 uova medie
  • 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
  • 50 g di Parmigiano Reggiano
  • 200 g di ricotta fresca
  • 1 pera sbucciata e a cubetti (1x1 cm) (vedere consigli)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • 40 di gherigli di noci
  • 100 g di speck a listarelle
  • 5 - 6 foglie di salvia fresca le foglioline lavate e asciugate
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di panna da cucina
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • Parmigiano Reggiano (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 527 kcal / 2204.7 kJ
Białko 20.9 g
Tłuszcz 31.1 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Sód 647.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...