Asparagus Risotto

Asparagus Risotto

4.7 405 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    60 g
  • asparagus
    250 g
  • shallots halved
    50 g
  • olive oil
    20 g
  • dry white wine
    200 g
  • risotto rice (e.g. arborio, Carnaroli)
    250 g
  • boiling water
    450 g
  • vegetable stock paste, homemade
    1 heaped tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • freshly ground black pepper
    ¼ tsp
  • unsalted butter diced
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 427.9 kcal / 1790.5 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 56.2 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 521.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...