Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 250 g asparagus
- 50 g shallots, halved
- 20 g olive oil
- 200 g dry white wine
- 250 g risotto rice (e.g. arborio, Carnaroli)
- 450 g boiling water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper
- 20 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1790.5 kJ / 427.9 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 56.2 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 521.4 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Mushroom Risotto
30 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Creamy Courgette Soup
25min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 godz. 15 min
Pea and Mint Risotto
40min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.