Carrot and Coriander Soup

Carrot and Coriander Soup

4.6 419 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • red split lentils
    30 g
  • lemon thin peelings of skin only
    ½
  • fresh root ginger cut in round slices (2 mm)
    2 cm
  • carrots cut in pieces (3-4 cm)
    300 g
  • onion quartered
    50 g
  • unsalted butter
    50 g
  • liquid vegetable stock
    500 g
    500 g chicken stock
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh coriander plus more for serving
    2 sprigs
  • milk
    100 g
    100 g single cream
  • fresh coriander for serving
  • single cream (opcjonalnie) for serving

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 156 kcal / 654 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 10.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...