Wersje kompatybilne
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g broccoli florets
- 1 red pepper (approx. 200 g), cut in pieces
- 1 apple (approx. 130 g), peeled, cored and quartered
-
30
g pine nuts
lub sunflower seeds - 25 g olive oil
-
15
g cider vinegar
lub white balsamic vinegar - 1 tsp honey
- 1 ½ tsp mustard
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 468.1 kJ / 111.9 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 416.4 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Coconut Salad
5 min
Sun-dried Tomato Tear and Share Bread
1h
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Beetroot Salad
10min
Beetroot salad
10min
Frozen Fruit Sorbet
5 min
Berry Foam
10min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10min
Super Quick Broccoli Salad
5 min
5-Second Traffic Light Salad
5 min
Asian Chopped Salad
20min