Urządzenia i Akcesoria
Mushroom and Spinach Risotto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
water730 g
-
chestnut mushrooms quartered300 g
-
olive oil20 g
-
shallots cut in pieces (1 cm)40 g
-
unsalted butter diced30 g
-
fresh spinach leaves100 g
-
risotto rice (e.g. Carnaroli, 17-18 minutes cooking time)320 g
-
white wine60 g
-
1 heaped tsp vegetable stock paste, homemadevegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
fine sea salt to taste½ - 1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
560.4 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
1994.7 kJ /
476.8 kcal
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
70.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Asparagus Risotto
45 min
Grisons Barley Soup
55 min
Versatile Smooth Soup
45 min
Tuscan Bean Soup
50 min
Rosemary Mashed Root Vegetables
45 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Lentil and Pancetta Stew
1 godz.
Mushroom Risotto
30 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min