Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 730 g water
- 300 g chestnut mushrooms, quartered
- 20 g olive oil
- 40 g shallots, cut in pieces (1 cm)
- 30 g unsalted butter, diced
- 100 g fresh spinach leaves
- 320 g risotto rice (e.g. Carnaroli, 17-18 minutes cooking time)
- 60 g white wine
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1994.7 kJ / 476.8 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 70.1 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 560.4 mg
Alternatywne przepisy
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Mushroom Risotto
30min
Mushroom Stroganoff
30min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1 Std. 25 Min
Salmon and Fennel Risotto
25min
Asparagus Risotto
45min
Mixed Pepper, Courgette and Goat's Cheese Tart
1 Std. 40 Min
Courgette and Feta Risotto
30min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Spinach and Parmesan Soup
45min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h