Mushroom and Spinach Risotto

Mushroom and Spinach Risotto

4.6 449 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • water
    730 g
  • chestnut mushrooms quartered
    300 g
  • olive oil
    20 g
  • shallots cut in pieces (1 cm)
    40 g
  • unsalted butter diced
    30 g
  • fresh spinach leaves
    100 g
  • risotto rice (e.g. Carnaroli, 17-18 minutes cooking time)
    320 g
  • white wine
    60 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • fine sea salt to taste
    ½ - 1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 476.8 kcal / 1994.7 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 14.9 g
Węglowodany 70.1 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 560.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...