Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 730 g water
- 300 g chestnut mushrooms, quartered
- 20 g olive oil
- 40 g shallots, cut in pieces (1 cm)
- 30 g unsalted butter, diced
- 100 g fresh spinach leaves
- 320 g risotto rice (e.g. Carnaroli, 17-18 minutes cooking time)
- 60 g white wine
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1994.7 kJ / 476.8 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 70.1 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 560.4 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom Stroganoff
30 Min
Lentil Moussaka
3 godz. 30 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Mushroom Risotto
30 Min
Asparagus Risotto
45min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30 Min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup
1h
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 Min
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1h 15min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 Min