Risotto with Parmesan Cheese

4.2 116 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    40 g
  • shallot (approx. 30 g)
    1
  • extra virgin olive oil
    10 g
  • unsalted butter diced
    40 g
  • risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time (see tip)
    320 g
  • dry white wine
    60 g
  • water
    820 g
  • stock cube (for 0.5 l) meat or vegetable, crumbled
    1
    1 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable
  • fine sea salt to taste
    ½ - 1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 433 kcal / 1812 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...