Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g fresh parsley, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 80 g celery stalks, cut in pieces (2 cm)
- 25 g olive oil
- 200 g dry white wine
- 400 g risotto rice (e.g. Arborio, carnaroli)
- 250 g tinned chopped tomatoes
- 600 g liquid vegetable stock, hot
- 1 dried bay leaf
- 1 pinch saffron
- 1 pinch ground cayenne pepper (optional)
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 500 g frozen mixed seafood, (e.g. prawns, clams, mussels, squid), defrosted
- 70 g unsalted butter, diced (1 cm)
- 1 lemon, juice from half and half cut in wedges for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1982.8 kJ / 473.9 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 296.1 mg
Alternatywne przepisy
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 min
Salmon and Fennel Risotto
25min
Prawn and Chorizo Paella
45 min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5min
Salmon Terrine with Peppered Crème Fraîche
1h 20 min
Mushroom Risotto
30 min
Asparagus Risotto
45 min
Mixed Seafood Risotto
40min
Prawn Saganaki
35 min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 min
Monkfish and prawn soup
1h
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 min