Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g fresh parsley, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 80 g celery stalks, cut in pieces (2 cm)
- 25 g olive oil
- 200 g dry white wine
- 400 g risotto rice (e.g. Arborio, carnaroli)
- 250 g tinned chopped tomatoes
- 600 g liquid vegetable stock, hot
- 1 dried bay leaf
- 1 pinch saffron
- 1 pinch ground cayenne pepper (optional)
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 500 g frozen mixed seafood, (e.g. prawns, clams, mussels, squid), defrosted
- 70 g unsalted butter, diced (1 cm)
- ½ lemon, freshly squeezed juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1982.8 kJ / 473.9 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 296.1 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom Risotto
30 min
Prawn Saganaki
35min
Salmon and Fennel Risotto
25 min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1h
Prawn Saganaki with Feta
35min
Seafood Stew with Coconut Milk
35min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30 min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 min
Monkfish and prawn soup
1h
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 min