Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g onions, quartered
- 30 g unsalted butter, diced
- 500 g frozen green peas
- 500 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp fine sea salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
- 10 g fresh mint leaves, plus extra for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 687.7 kJ / 164.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 249.2 mg
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip Soup
30min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10min
Mushroom Risotto
30min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Versatile Smooth Soup
45 min
Creamy tomato soup
30min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Berry Foam
10min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min