Urządzenia i Akcesoria
Pea and Mint Soup
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
onions quartered80 g
-
unsalted butter diced30 g
-
frozen green peas500 g
-
water500 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper to taste2 - 3 pinches
-
1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbledvegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
fresh mint leaves plus extra for garnishing10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
249.2 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
687.7 kJ /
164.4 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
20.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Carrot and Coriander Soup
25min
Versatile Smooth Soup
45min
Carrot and Coriander Soup
25min
Broccoli and stilton soup
30min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min
Curried Parsnip Soup
30min
Best Basic Houmous
5min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Red Pepper and Tomato Soup
30min
Mushroom Risotto
30min