Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 155 g cashews
- water, to soak
Paprika Oil
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 ½ tsp smoked paprika
Spicy Cashew Tare
- 155 g hoisin sauce
- 70 g miso paste, chickpea (see Tips)
- 70 g veggie tsuyu (vegetable fond)
- 30 g agave syrup
- 1 tsp togarashi powder
Shiitake Dashi
- 1420 g water
- 85 g dried shiitake mushroom, thinly sliced
- 15 g kombu (approx. 3-4 large sheets)
Udon Noodles
- 1420 g water
- 1 - 2 tbsp extra virgin olive oil, to fry
- 170 g tempeh, cut into pieces
- 1 tbsp red chilli oil
- 340 g udon noodle
- edible flowers, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2820.3 kJ / 674.1 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 80.1 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 914.2 mg
Alternatywne przepisy
Mediterranean chopped salad with roasted red peppers (Thermomix®️ Cutter)
Brak ocen
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Jackfruit nuggets
1h 40min
Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)
35min
Brussels sprouts pasta with hazelnut dressing
30min
Lamb and vegetable couscous (Bidawi)
1 Std.
Polish croquettes with mushrooms and sauerkraut
1 Std. 20 Min
Soba noodle and tofu salad
35min
Kimchi non-fried rice
1 Std.
Steamed Chinese greens
30min
Mushroom croustade
1h 35 min
Mushroom and kale risotto
55 min