Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g d'eau
- 15 g de sucre
- ½ cube de levure (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine et un peu pour fariner
- 40 g de beurre, en morceaux (1 cm) et un peu pour graisser
- 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1140 kJ / 270 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Crème glacée aux fruits
5min
Petits pains du 1er août
1h 10min
Chocolats pralinés à la liqueur
1hod. 30min
Petits pains au lait
2hod. 5min
Pain ciabatta
1u. 45min
Pain sandwich
3h
Petits pains au yogourt et sésame
1hod. 30min
Caramels au beurre salé
1u. 45min
Bretzels
1j 50 menit
Pain tessinois
1j 50 menit
Pain toast
16h
Tresse bernoise
1u. 45min