Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g d'eau
- 15 g de sucre
- ½ cube de levure (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine et un peu pour fariner
- 40 g de beurre, en morceaux (1 cm) et un peu pour graisser
- 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1140 kJ / 270 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pain paysan
3h
Sauce à pizza
35 min
Petits pains au lait
2h 5 min
Pain toast
16 Std.
Petits pains du 1er août
1h 10min
Petits pains au yogourt et sésame
1 godz. 30 min
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Tresse au beurre à 6 brins
2h 35min
Assiette bernoise
1h 15 min
Pâte de bouillon de légumes végane
1h
Pain sandwich
3h
Tresse bernoise
1 godz. 45 min