Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
-
¾
cube de levure boulangère fraîche (env. 30 g), émietté
lub 1 ½ sachet de levure boulangère sèche (10 g) - 500 g de farine
- 3 c. à soupe de sucre
- 1 c. à café de sel
- 100 g de raisins de Smyrne, trempés 1 heure dans de l’eau chaude puis égouttés
- 1 œuf, battu pour badigeonner
- 1 - 2 c. à soupe d’amandes effilées
- 1 c. à soupe de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1444 kJ / 345 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Pain bis en cocotte
2h 25 min
Petits pains du 1er août
1 godz. 10 min
Pain tessinois
1h 50min
Petits pains au lait
2 Std. 5 Min
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Gâteau des rois
1h 55 min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Pain paysan
3 Std.
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1h 45min