Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mélange pour le gâteau
- 250 g d'huile de tournesol
- 150 g de cerneaux de noix
- 400 g de carottes, en morceaux
- 200 g de sucre brun
- 200 g de sucre
- 5 oeufs
- 500 g de farine blanche
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 c. à café de bicarbonate de soude
- ½ c. à café de sel fin
- 1 c. à café de cannelle, moulue
Glaçage
- 130 g de sucre
- 400 g de fromage frais à tartiner
- 25 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Bolognaise au soja
40min
Cheesecake (sans cuisson)
5h 30min
Crêpes à la viande hachée
1h 10min
Amandes cacao moka
50min
Gâteau polenta, mandarine et amandes
2h 35 min
Cheesecake cuit
3 Std. 10 Min
Riz au mélange de légumes
55min
Rouleaux de printemps
55min
Burgers aux brocolis et sauce aux radis
1h
Salade de carottes et crackers au sésame
1h
Pain à la farine de millet
2h 35 min
Gâteau aux carottes argovien
2h