Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre
- 150 g de beurre, froid, en morceaux
- 100 g de crème
- 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
- 1 c. à café de sel
-
30
g d'amandes hachées
lub 30 g d'amandes effilées - 1000 g d'eau
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Crème glacée aux fruits
5 menit
Petits croissants à la vanille
1 godz. 30 min
Pain toupie rapide
40 dk
Pain de mie
3h
Crème fouettée
10 Min
Mousse au thon
5 menit
Mousse au mocca rapide
5 menit
Caramels à la crème
2h
Tarte aux pommes façon crumble (TM6)
2sa 30 dk
Crème glacée au chocolat
12h
Croissants au jambon
35 dk
Focaccia aux tomates
40 dk