Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre
- 150 g de beurre, froid, en morceaux
- 100 g de crème
- 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
- 1 c. à café de sel
-
30
g d'amandes hachées
lub 30 g d'amandes effilées - 1000 g d'eau
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2h
Pain accordéon aux herbes
1 Std. 20 Min
Pain vaudois à la croix
13 Std. 30 Min
Crème glacée aux fruits
5min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45 min
Crème fouettée
10min
Panna cotta
6h 15min
Panna cotta au chocolat blanc et fruit de la passion
6h 40min
Crème Thermomix® pour les fêtes
25min
Toffes (bonbons au caramel)
2h
Pâte de bouillon de légumes végane
1h