Chaussons aux pommes

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 pièces

Składniki

La pâte
  • de lait et un peu plus pour badigeonner
    120 g
  • de sucre
    70 g
  • de levure boulangère fraîche (20 g)
    ½ cube
  • de farine à pain et un peu plus à éditer
    380 g
  • de beurre mou, en morceaux
    100 g
  • de sel
    1 pincée
La farce
  • de pommes douces et acidulées (p. ex. Elstar), pelées, en quartiers
    600 g
  • d'amidon de maïs
    40 g
  • de confiture d'abricots
    60 g
  • de jus de citron
    15 g
Le glaçage
  • de sucre glace
    100 g
  • d'eau
    20 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 437 kcal / 1832 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 75 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...