Chaussons aux pommes

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 pièces

Składniki

La pâte
  • 120 g de lait et un peu plus pour badigeonner
  • 70 g de sucre
  • ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g)
  • 380 g de farine à pain et un peu plus à éditer
  • 100 g de beurre mou, en morceaux
  • 1 pincée de sel
La farce
  • 600 g de pommes douces et acidulées (p. ex. Elstar), pelées, en quartiers
  • 40 g d'amidon de maïs
  • 60 g de confiture d'abricots
  • 15 g de jus de citron
Le glaçage
  • 100 g de sucre glace
  • 20 g d'eau

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 437 kcal / 1832 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 75 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...