Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g de lait
- 30 g de beurre, mou
- 2 c. à café de sucre
- ¼ de cube de levure boulangère fraîche (env. 10 g), émiettée
-
250
g de farine mi-blanche, et un peu pour le façonnage
lub 250 g de farine blanche - ¾ de c. à café de sel
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de crème entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1019 kJ / 242 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain bis en cocotte
2h 25 min
Pain de mie
3 Std.
Gâteau des rois
2 godz. 15 min
Petits pains du 1er août
1 godz. 10 min
Pain tessinois
1h 50min
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Gâteau des rois
1h 55 min
Petits pains burger (buns)
1h 45min
Pain paysan
3 Std.
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1h 45min