Urządzenia i Akcesoria
Sernik baskijski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
900 g serka kremowego śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
-
250 - 320 g cukru
-
6 jajek rozm. L
-
450 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
60 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
423 mg
Białko
9 g
Kalorie
2276 kJ /
544 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Baskijski sernik pistacjowy
9h
Sernik crème brûlée
10h 15min
Sernik nowojorski
7h 50min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h
Sernik baklava
7h
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Portugalskie babeczki z kremem
1h 10min
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20min
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6h 30min
Tiramisu truskawkowe
3h 35min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min