
Urządzenia i Akcesoria
Sernik baskijski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
900 g serka kremowego śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
-
250 - 320 g cukru
-
6 jajek rozm. L
-
450 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
60 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
544 kcal /
2276 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Sód
423 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Sernik baklava
7 godz.
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Indyk pieczony z cytrynowym farszem
5 godz. 30 min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 godz. 55 min
Klasyczne brownie
50 min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 godz. 45 min
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
12 godz. 5 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min