Urządzenia i Akcesoria
Sernik baskijski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
900 g serka kremowego śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
-
250 - 320 g cukru
-
6 jajek rozm. L
-
450 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
60 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
423 mg
Białko
9 g
Kalorie
2276 kJ /
544 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Migdałowe ciasto z tahini
1 godz. 30 min
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6 godz. 30 min
Klasyczne brownie
50 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego
2 godz. 30 min