Szybka pizza neapolitańska
TM6 TM5

Szybka pizza neapolitańska

4.8 (2.4K ocen)

Składniki

  • 150 g wody, ciepłej
  • 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka)
  • 10 g cukru
  • 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 kulka sera mozzarella (125 g), odsączona z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 mm plastry
  • liście bazylii, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
910 kJ / 217 kcal
Białko
10.4 g
Węglowodany
24.8 g
Tłuszcz
8.6 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Błonnik
1.4 g
Sód
329.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy