Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g wody, ciepłej
-
10
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka) - 10 g cukru
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 łyżeczka soli
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 kulka sera mozzarella (125 g), odsączona z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojona w 8 mm plastry
- liście bazylii, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 910 kJ / 217 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 329.7 mg
Alternatywne przepisy
Małpi chlebek à la pizza
1 Std. 50 Min
Placek czosnkowo-serowy
2h
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1h 55min
Cynamonki
2 Std. 15 Min
Chlebki z grilla
1h 35min
Pizza turecka Lahmacun
1小时 20 分钟
Odjazdowe pizzerki
1h 40min
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1 Std.
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 Min
Pieczone oponki à la pizza
1 Std. 30 Min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 Std. 30 Min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 Min