Urządzenia i Akcesoria
Bułki śniadaniowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 sztuk
Składniki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i bułek
-
300 g wody letniej
-
70 g oliwy z oliwek70 g oleju
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
393.4 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
1757.3 kJ /
420 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
65.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1sa 15 dk
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2sa 45 dk
Słonecznikowe bagietki
1sa 10 dk
Tradycyjne bagietki
2sa 30 dk
Podłużne bułki pszenne
3sa 30 dk
Chleb tostowy (bez laktozy)
2sa 45 dk
Cebulowe bułki z oregano
1sa
Bułeczki pszenno-żytnie
12sa 30 dk
Chleb jogurtowy
3sa
Bułki wrocławskie
2sa
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4sa 35 dk
Bułki-trojaczki z ziarnami
2sa 40 dk