
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
15 plasterków
Składniki
-
½ cebuli pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
10 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g oleju
-
masło do natłuszczenia formy
-
15 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
300 g resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, pokrojonego na kawałki
-
300 g ugotowanych warzyw z rosołu, np. marchewki, korzenia pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
-
1 jajko
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 - 2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 plasterek
Kalorie
75.2 kcal /
314.9 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
4.3 g
Węglowodany
4.5 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
312.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska