Urządzenia i Akcesoria
Klasyczne brownie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
24 porcje
Składniki
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
220 g masła pokrojonego na kawałki
-
350 g cukru
-
150 g mąki pszennej
-
6 jajek
-
1 szczypta soli
-
100 - 150 g orzechów włoskich, łuskanych (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
26.6 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
959 kJ /
229.2 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
25.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Potrójnie czekoladowe muffinki
50 min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40 min
Bananowe brownie
40 min
Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia
45 min
Ciasteczka z żółtek
2 godz. 15 min
Brownie z pistacjami
1 godz. 45 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
1 godz. 35 min
Brownie z krówkami
50 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Brookies (ciasteczkowe brownie)
3 godz.