
Urządzenia i Akcesoria
Słodki chlebek bananowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy80 g
-
bananów, dojrzałych (ok. 4 szt.), pokrojonych na kawałki350 g
-
jajka w temp. pokojowej2
-
maślanki w temp. pokojowej100 g
-
cukru (patrz wskazówka)100 - 150 g
-
mąki pszennej240 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
197.3 kcal /
826.2 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
31.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
179.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Cynamonki
2 godz. 15 min
Ślimaczek cynamonowy XXL z polewą z serka kremowego
2 godz. 50 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Placki bananowe
30 min
Bananowe gofry lub placki
25 min
Owsiane placki bananowe
15 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Amerykański chlebek bananowy
1 godz. 50 min
Racuchy na maślance
30 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min
Ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego
2 godz. 30 min