Urządzenia i Akcesoria
Słodki chlebek bananowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
350 g bananów, dojrzałych (ok. 4 szt.), pokrojonych na kawałki
-
2 jajka w temp. pokojowej
-
100 g maślanki w temp. pokojowej
-
100 - 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego, (patrz wskazówka)100 - 150 g cukru (patrz wskazówka)
-
240 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
179.8 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
826.2 kJ /
197.3 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
31.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami
1 godz. 45 min
Owsiane placki bananowe
15 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Placki bananowe
30 min
Bananowe gofry lub placki
25 min
Amerykański chlebek bananowy
1 godz. 50 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min
Cynamonki
2 godz. 15 min
Ślimaczek cynamonowy XXL z polewą z serka kremowego
2 godz. 50 min
Ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego
2 godz. 30 min
Jogurtowe ciasto z borówkami
1 godz. 15 min