![Zupa krem z dyni z curry Zupa krem z dyni z curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/17E8EC27-E432-4D0B-A899-4B0CDFE92DDD/Derivates/c7ef0dd9e35c62fd10a3c4101247688680de7ea5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 250 g pora, pokrojonego w 2 cm plastry
- 2 łyżeczki curry, mielonego
- 50 g oliwy z oliwek
- 600 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
500 - 600
g wody
lub 500 - 600 g bulionu warzywnego, płynnego - 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100
g śmietany, min. 30% tłuszczu
lub 100 g mleka skondensowanego, niesłodzonego lub serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki - grzanki, do podania
- liście natki pietruszki, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1343.4 kJ / 321.1 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 641.5 mg