Zupa krem z dyni z curry
TM6 TM5

Zupa krem z dyni z curry

4.7 ( 934 oceny )

Składniki

  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 250 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
  • 2 łyżeczki curry, mielonego
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 600 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
  • 500 - 600 g wody
    lub 500 - 600 g bulionu warzywnego, płynnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
    lub 100 g mleka skondensowanego, niesłodzonego lub serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • grzanki do podania
  • liście natki pietruszki, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
321.1 kcal / 1343.4 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
22.2 g
Węglowodany
31.3 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
641.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy