Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z dyni z curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
250 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
2 łyżeczki curry, mielonego
-
50 g oliwy z oliwek
-
600 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
500 - 600 g bulionu warzywnego, płynnego500 - 600 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g mleka skondensowanego, niesłodzonego100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
grzanki do podania
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
641.5 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1343.4 kJ /
321.1 kcal
Tłuszcz
22.2 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)
45 min
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6, TM7)
45 min
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
1 godz.
Kremowa zupa z groszku
40 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Zupa krem z cukinii
35 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Zupa z pieczonej dyni
50 min