Hasselback-Kartoffeln mit Blauschimmelkäse-Creme

Hasselback-Kartoffeln mit Blauschimmelkäse-Creme

4.3 143 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • Rosmarin, getrocknet, gehackt
    1 gestr. TL
  • Öl
    80 g
  • Paprika rosenscharf
    ¼ TL
  • Kartoffeln, festkochend groß (à 150-180 g), länglich, gesäubert und trocken getupft (siehe Tipp)
    8
  • Gewürzgurken abgetropft, in Stücken
    60 g
  • Blauschimmelkäse (z. B. Bavaria Blue), in Stücken
    125 g
  • Magerquark
    250 g
    250 g Quark, 20% Fett
  • Saure Sahne
    200 g
  • Milch
    40 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1180 mg
Białko 25 g
Kalorie 3086 kJ / 738 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...