
Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Galette mit Schinken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Stücke
Składniki
-
Weizenmehl Type 105080 g
-
Weizenmehl Type 550150 g
-
Eier2
-
Butter in Stücken150 g
-
Salz und etwas mehr zum Würzen1 ½ TL
-
Oregano1 TL
-
Knoblauchzehe1
-
Rosmarin abgezupft3 Stängel
-
Ricotta250 g
-
Milch20 g
-
Honig10 g
-
Pfeffer und etwas mehr zum Würzen2 Prisen
-
Frühkartoffeln geschält, in dünnen Scheiben250 g
-
Porree in dünnen Ringen50 g
-
Öl zum Beträufeln
-
Parmaschinken in dünnen Scheiben60 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
674 kcal /
2818 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
40 g
Węglowodany
59 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Sód
1897 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 3/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy