Kartoffel-Galette mit Schinken

Kartoffel-Galette mit Schinken

3.7 55 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Stücke

Składniki

  • Weizenmehl Type 1050
    80 g
  • Weizenmehl Type 550
    150 g
  • Eier
    2
  • Butter in Stücken
    150 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • Oregano
    1 TL
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rosmarin abgezupft
    3 Stängel
  • Ricotta
    250 g
  • Milch
    20 g
  • Honig
    10 g
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    2 Prisen
  • Frühkartoffeln geschält, in dünnen Scheiben
    250 g
  • Porree in dünnen Ringen
    50 g
  • Öl zum Beträufeln
  • Parmaschinken in dünnen Scheiben
    60 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 674 kcal / 2818 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Sód 1897 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...