Risotto al  limone e spinaci

Risotto al limone e spinaci

3.8 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di formaggio Appenzeller formaggio alla
    panna, a pezzi (3
    cm)
    80 g
  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di riso per risotto (cottura: 20 min.)
    300 g
  • di olio di oliva
    20 g
  • limone la scorza
    grattugiata
    1
  • di acqua
    730 g
  • di vino bianco
    100 g
  • cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) (dose per 0,5 l)
    1
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    4 pizzichi
  • di spinacini
    150 g
  • di succo di limone
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 436.5 kcal / 1826.4 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 11.9 g
Węglowodany 65.9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 491.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...