Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 cucchiai di farina
- 500 g di petto di pollo senza pelle, a tocchetti (3 cm)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 1 spicchio di aglio a metà senz'anima
- 50 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato o peperoncino
- 100 g di vino bianco
- erba cipollina fresca sminuzzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1334 kJ / 319 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisù
5 godz. 40 min
Cotechino e lenticchie
1h
Frittata
35min
Purè di patate
45min
Salsiccia con salsa alle cipolle e verdure al forno
45min
Arrosto di lonza con purè di patate
1h 30min
Spaghetti alla carbonara
30min
Petto di pollo e zucchine
50min
Insalata di carote con salsa allo yogurt
Brak ocen
Cake al limone sofficissimo
1h 30min
Frittata soffice alle patate
1h 15 min
Frittata di zucchine
40min