Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 porro, a rondelle (solo la parte bianca)
- 150 g di carote, affettate grossolanamente
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di salame chorizo, a fette
-
750
g di brodo
lub 750 g di acqua con 2 cubetti di dado per brodo - 200 g di patate, a dadini
- 1 foglia di alloro secca
- 800 g di ceci, cotti, in scatola, lavati e scolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di mais con wienerli e bürli
25 min.
Polpette al sugo
45 min.
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30 min.
Moussaka di lenticchie
1h 30 min.
Quiche di cipolle
1h 15 min.
Pollo alla pechinese
No ratings
Zuppa di cavolfiore, zucca e broccoli
45 min.
Gratin di gnocchi al porro
50 min.
Zuppa di funghi e patate
45 min.
Zuppa di spinaci e lenticchie
50 min.
Spezzatino alla zurighese
50 min.
Zuppa d'orzo grigionese
55 min.