
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki400 g
-
soli1 łyżeczka
-
filety z łososia, świeże, bez skóry (150 g każdy)2
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
cytryny pokrojonej w 3 mm plastry½
-
różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki250 - 300 g
-
koperku, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji4 gałązki
-
serka kremowego śmietankowego50 g
-
mąki pszennej15 g
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
602 kcal /
2519.5 kJ
Białko
40.5 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
53.5 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
954.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min