
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
400 g ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
2 filety z łososia, świeże, bez skóry (150 g każdy)
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ cytryny pokrojonej w 3 mm plastry
-
250 - 300 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
4 gałązki koperku, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 g serka kremowego śmietankowego
-
15 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
602 kcal /
2519.5 kJ
Białko
40.5 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
53.5 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
954.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska