Wersje kompatybilne
Tagliatelle di carote con pesto di foglie di carote
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pinoli
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 60 - 90 g di foglie di carote a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di olio extravergine di oliva
- ¾ di cucchiaino di sale + q.b.
- ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- 700 g di acqua
- 800 g di carote, multicolore, tagliate in tagliatelle (vedere consigli)
- 250 g di pomodorini a metà
- Parmigiano Reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1873 kJ / 447 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 644 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di finocchio, sedano e mela (TM6)
15 min
Insalata di finocchio, sedano e mela
15 min
Tisana rosmarino, anice e vaniglia
15 min
Insalata di cavolfiori e patate
30min
Carpaccio di ravanelli con filetti di merluzzo (TM6)
30min
Verdure insaporite con salsa ai broccoli (TM6)
30min
Insalata di melone con salsa allo zenzero
30min
Mele a Cottura Lenta con crumble di frutta secca
2h 30min
Pasta agretti e ricotta
45 min.
Tisana timo, menta e cannella
10 min.
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby® (TM6)
3h
Impasto per pizza di Kamut®
2h