Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 citrons jaunes non traités (zeste et jus)
- 125 g de beurre doux mou, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 120 g de farine de blé
- 30 g de cacao en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1498.5 kJ / 359.3 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 175.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à l'orange et nappage au chocolat
1 godz. 15 min
Gâteau chocolat-café meringué
1 godz. 10 min
Gâteau marbré (végan)
1h 20min
Gâteau à l'orange
1 godz.
Cake pomme et cannelle
55 min
Le gâteau de Peau d'Ane
1 godz. 15 min
Cake aux miel, chocolat et amandes
1 godz. 10 min
Gâteau gourmand au chocolat noir
1 godz. 10 min
Cake au citron et au pavot
50min
Gâteau moelleux au pavot et au citron
40min
Cake au chocolat
1h 25min
Cake fondant au chocolat
35min