Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g queijo da Ilha
- 160 g sobras de pão
- 10 g salsa
- 40 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 250 g filetes de pescada cortados em pedaços
- 250 g lombo de salmão cortado em pedaços
- 1 c. sopa de mostarda
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 250 g leite
- 800 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 933.3 kJ / 223.1 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 563.9 mg
Alternatywne przepisy
Fricassé de pescada
1h 10 min
Torta de bacalhau
1 Std.
Lasanha de peixe
1h 5min
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50 Min
Torta de bacalhau
2h 15min
Bacalhau espiritual
50 Min
Empadão de peixe
1 Std.
Crepes de pescada
1 Std. 15 Min
Lombos de pescada com molho Mournay
55 Min
Soufflé de atum
1 Std. 15 Min
Empadão de brócolos com peixe
1h 35min
Fofo de peixe
1h 10 min