Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1900 g cavala
- 2 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 135 g azeite
- 15 g salsa
- 2 dentes de alho
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 1 folha de louro
- 150 g pimento vermelho cortado em tiras
- 50 g vinho branco
- 600 g tomate em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3683 kJ / 881 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetes de peixe com legumes em papelote
1h 10min
Cavala a vapor com esmagada de grão
40 min
Escabeche de peixe-espada com batatinha nova e molho de mostarda
50 min
Arroz de carapau - Kedgeree
1 godz.
Solha com ervas e arroz jambalaya
45 min
Sopa do vidreiro
45 min
Coelho à moda do mediterrâneo
1 godz. 15 min
Cavala à tanoeiro - TM31
50 min
Coelho à diplomata
50 min
Coelho à caramela
13hod.
Carapaus alimados
24 Std.
Dourada com legumes em papelote
40 min