Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 tsp curry powder
- 80 g brown onion, cut into slices (3-4 cm)
- 300 g leek, white part only, cut into slices (2-3 cm)
- 200 g carrot, cut into julienne
- 150 g sugar snap peas
- 120 g snow peas, cut into julienne
- 200 g red capsicum, deseeded and cut into thin strips
- 30 g soy sauce
- 2 pinches sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 909.4 kJ / 217.4 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 526.1 mg
Alternatywne przepisy
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter, TM6)
30 min
Adzuki Stew with spiced cauliflower rice
24hod. 40min
Wraps with sautéed veggies and herb cream (Thermomix® Cutter, TM6)
45 Min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter TM6)
1h 40 min
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM5)
1h
Creamy vegetable rice
25 Min
Sweet potato quiche with prosciutto
1h 15min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 min
Mushroom bolognaise
45 Min
Tomato pasta with vegetables and feta
30 min
Polenta with mediterranean vegetables
1h 35min
Meat-free mushroom lasagne
1 godz. 30 min