![Potato bake (Thermomix® Cutter) Potato bake (Thermomix® Cutter)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/55c26d9f-6c48-4081-bcf3-e9849c25d018/Derivates/b47c08a8-4e59-4b49-8c3f-389826bc3abe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g potatoes, peeled and cut into pieces that fit through feeder tube
- 100 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 500 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1604.4 kJ / 383.5 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 357.2 mg
Alternatywne przepisy
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48 godz. 20 min
Chinese-style chicken
25min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Apple tart (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz.
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter)
1 godz.
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz.
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 min