![Rosemary and eschalot gravy Rosemary and eschalot gravy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B9ED26F2-4942-4D08-B337-E789F3253FC0/Derivates/5B8902AB-4FF9-4CCC-88C1-288645B48237.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp olive oil
- 8 eschalots (approx. 150 g), peeled and cut into halves
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 2 - 3 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long)
- 120 g red wine
- ½ tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 250 g water
- 1 tsp cornflour
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 2590 kJ / 615 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 60 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1913.8 mg
Alternatywne przepisy
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3 Std. 15 Min
Traditional gravy
25min
Peppercorn sauce
20min
Traditional sausage rolls
50 мин.
Meat stock paste
45min
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45min
Venison Wellington
3h 30 min
Meatballs with Romesco sauce
1u. 40min
Brandy custard (TM6)
15min
Meatloaf with onion gravy
1h 30min
Pea and ham soup
2h 20min
Bolognaise sauce for two
20min