Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g tinned chickpeas (drained weight), 2 Tbsp set aside
- 250 g yellow onions, cut in pieces (3-4 cm)
- 2 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 500 g fresh king oyster mushrooms, cut in strips (2 cm)
- 1 tsp paprika
- 100 g passata
- 300 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) (vegan)
- ¼ tsp ground cayenne pepper (opcjonalnie)
- ½ tsp ground cumin
- 1 - 2 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 sprig mint, fresh, leaves only, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1175 kJ / 281 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 14.4 g
Alternatywne przepisy
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 Min
Mushroom Stroganoff
30min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2h 10min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Vegan Lentil Lasagne
2 Std. 20 Min