Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g tinned chickpeas (drained weight), 2 Tbsp set aside
- 250 g yellow onions, cut in pieces (3-4 cm)
- 2 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 500 g fresh king oyster mushrooms, cut in strips (2 cm)
- 1 tsp paprika
- 100 g passata
- 300 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) (vegan)
- ¼ tsp ground cayenne pepper (opcjonalnie)
- ½ tsp ground cumin
- 1 - 2 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 sprig mint, fresh, leaves only, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1175 kJ / 281 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 14.4 g
Alternatywne przepisy
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 Min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30 Min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45 Min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Vegan Lentil Lasagne
2小时 20 分钟
Gluten-free Vegan Lasagne
2小时 20 分钟
Vegan Spanish Omelette
40 Min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 Std. 15 Min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5min