Verrines de soupe, crème fouettée au zeste d’orange, crumble de pain grillé à l’ail

Verrines de soupe, crème fouettée au zeste d’orange, crumble de pain grillé à l’ail

4.9 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 60 g de beurre en morceaux
  • 6 tartines de pain rassis
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 4 pincées de fleur de sel
  • 4 pincées de poivre blanc moulu
  • 1 c. à café de zeste d'orange non traitée et râpée
  • 300 - 400 g de reste de soupe (courges, carottes, poireaux...)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 326.7 kcal / 1361 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 22.2 g
Węglowodany 25.7 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Sód 787.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...