Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 3 spicchi di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1000 - 1200 g di polpo fresco (1 intero o 2 polpi da 500-600 g circa)
- 350 g di pomodori ciliegino in scatola, scolati
- 15 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 60 g di olive nere denocciolate
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, sciacquati ed asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 908.5 kJ / 217.2 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 168.8 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di baccalà
1h
Insalata di polpo e patate
2h
Orecchiette ai totani su crema di fagioli cannellini
1h
Sautè di cozze e vongole
40min
Gamberi e calamari speziati
20 min
Cous cous con moscardini e olive
1h
Polpetti affogati
45min
Polpetti affogati
45min
Polpo con patate a Cottura Lenta
1h 30min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Moscardini affogati (Bimby Friend)
40min
Calamari alla napoletana
40min