Wersje kompatybilne
Maronicreme mit Birnenkompott und Guetzli für Party
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken (3 cm)
- 40 g Puderzucker
- 1 Mark einer Vanilleschote
- 150 g Haferkekse (siehe Tipp)
- 500 g Mascarpone
- 180 g griechisches Joghurt
- 500 g Marronipüree, gesüsst oder ungesüsst, Tiefgekühlt, aufgetaut
- 80 g Puderzucker (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 8 Portionen
- Kalorie
- 18740 kJ / 4476 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 429 g
- Tłuszcz
- 268 g
- Tłuszcz nasycony
- 171 g
- Błonnik
- 63.8 g
- Sód
- 455 mg
Alternatywne przepisy
Gemüsesuppe mit Rollgerste
1h 15min
Kürbissuppe mit Ingwer, Kokosmilch und gerösteten Kichererbsen (12 Portionen)
40min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10min
Risotto mit frischen Steinpilzen
35min
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
55min
Spargelquiche
1h
Bärlauch-Chnöpfli
1h
Kürbis-Kokossuppe
45 dk
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35min
Rüeblisuppe mit Minze
35min
Kürbis-Orangen-Suppe
35min
Ruck-Zuck Mocca-Mousse
5min