Maronicreme mit Birnenkompott und Guetzli für Party

Maronicreme mit Birnenkompott und Guetzli für Party

4.0 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen

Składniki

  • Birnen geschält, entkernt, in Stücken (3 cm)
    600 g
  • Puderzucker (opcjonalnie)
    40 g
  • Mark einer Vanilleschote
    1
  • Haferkekse (siehe Tipp)
    150 g
  • Mascarpone
    500 g
  • griechisches Joghurt
    180 g
  • Marronipüree, gesüsst oder ungesüsst, Tiefgekühlt, aufgetaut
    500 g
  • Puderzucker (opcjonalnie)
    80 g

Wartości odżywcze na 8 Portionen

Kalorie 4476 kcal / 18740 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 268 g
Węglowodany 429 g
Błonnik 63.8 g
Tłuszcz nasycony 171 g
Sód 455 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...