Urządzenia i Akcesoria
Glutenfreier Schoggikuchen mit Nüssen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Scheiben
Składniki
Schoggi-Nuss-Kuchen
-
Butter weich, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Eier6
-
Mandeln, ganz, ungeschält100 g
-
Baumnusskerne100 g
-
geschälte Haselnüsse, mit Haut100 g
-
Kakaopulver, ungesüsst20 g
-
Zucker80 g
Creme aus Haselnüssen und Kakao
-
Zucker100 g
-
Kakaopulver, ungesüsst30 g
-
Haselnusspaste glutenfrei50 g
-
Frischkäse100 g
-
gemischte, ganze Nüsse zum Verzieren
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
9.4 g
Kalorie
1679.5 kJ /
401.4 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Veganes Mango-Kokos Softeis
10 min
Green Goddess Salad
20 min
Zitronensorbet
8 godz. 30 min
Rüebli-Cupcakes
50 min
Brokkoli-Speck-Taler
45 min
Linsenwraps (glutenfrei, vegan)
3 godz. 40 min
Kafi Guetzli
12 godz.
Brownie-Rahm-Torte mit gesalzener Karamellsauce
2 godz. 40 min
Herzen-Muffins
40 min
Glutenfreier Mandelkuchen
50 min
Glutenfreies Knusperbrot
3 godz.
Baumnuss Brownies
50 min