
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Weissmehl
- ½ TL feinkörniges Salz
- 150 g Butter kalt, in Würfeln
- 1 Eigelb
- 50 g Wasser eiskalt
Belag
- 200 g Gouda in Stücken
- 150 g Schinken, gekocht in Stücken
- 200 g Doppelrahm (45 % Fettgehalt)
- 4 Eier
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 ½ TL Salz, feinkörnig
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 400 g Lauch in Rondellen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1130 kcal / 4728 kJ
- Białko
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 81 g
- Węglowodany
- 63.1 g