Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zubereitung
- 30 g Sbrinz in Stücken (ca. 2 cm), zum Bestreuen
Teig
- 300 g Wasser
- 1 Bund Petersilie (ca. 20 g), Blätter abgezupft
- 20 g Rucola
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 500 g Halbweissmehl
- 1 ½ TL Salz
- 2 EL Olivenöl
Kräuterbutter
- 1 Bund Petersilie (ca. 20 g), Blätter abgezupft
- 3 Zweigchen Rosmarin, Nadeln abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Butter, weich
- 1 Bund Schnittlauch (ca. 20 g), fein geschnitten
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1533 kJ / 366 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10 min.
Kräuterfaltenbrot
1h 20min
Focaccia mit Tomaten
40 min.
Focaccia mit Oliven
2h 20min
Rinds-Burger mit Käsekern
40 min.
Tomaten-Basilikum-Brot
1h 45 min.
Knusperchips mit Guaçamole
1h
Rosmarin Focaccia
2h 30min
Hamburger mit Coleslaw
40 min.
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 Std. 10 Min
Burger-Brötchen
1h 45 min.
Berner Zopf
1h 45 min.