Puschlaver Pizzoccheri mit Gemüse

Puschlaver Pizzoccheri mit Gemüse

4.8 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Pizzoccheri
  • Bündner Bergkäse
    150 g
  • Buchweizen
    200 g
  • Weissmehl
    150 g
  • Salz und 2 EL für das Garwasser
    1 TL
  • Milch
    150 g
  • Eier
    2
  • Wasser
    3000 g
  • Rapsöl
    1 EL
  • Kartoffeln, festkochend in Würfeln (1 cm)
    150 g
Gemüse
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Wirz in Stücken (3 cm)
    150 g
  • frischer Salbei
    6 Blättchen
  • Bratspeck, in Tranchen in Stücken (3 cm)
    80 g
  • Butter
    50 g
  • Blattspinat, frisch
    100 g
  • Salz nach Belieben
    ¼ TL
  • Pfeffer nach Belieben
    1 Prise
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • Vollrahm
    80 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 871 kcal / 3643 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...